И Сем Смит болен од Корона? Не простува короната никому

21 април, 2020
sam smith

Британскиот музичар, 27-годишниот Сем Смит, исто како и повеќето негови колеги, последните неколку недели ги поминува во изолација. Иако јавноста неодамна го напаѓаше затоа што се жалеше за неговиот живот во карантин, тој сега искрено проговори за неговото искуство со корона вирусот. Како што открива „Billboard“, Сем го прележал вирусот без да се тестира.

https://www.instagram.com/p/B_Hw5vKAWD4/?utm_source=ig_embed

„Не се тестирав, но знам дека имав корона вирус. Сто проценти сум убеден дека имав. Сè што прочитав целосно укажа на тоа “, рече тој во споменатиот разговор, додавајќи дека и неговата сестра ги имала истите симптоми после него. Затоа помина три недели во карантин, за да го заштити остатокот од семејството.

Иако неодамна се пожали на тешкиот живот во изолација, тој им призна дека во последно време е многу инспириран за создавање нова музика. „Првите две недели, само сакав да пеам. Не сакав да ги пеам моите песни, само сакав да шетам низ куќата и да пеам “, им рече тој и призна дека наскоро следело нарушување на здраствената состојба, што го натерало да ја изгуби желбата за пеење.

https://www.instagram.com/p/B_FWHTLg0T6/?utm_source=ig_embed

Сепак, се чини дека и тоа се променило брзо, бидејќи не поминало време, пејачот се опоравил и повторно започнал да прави нови хитови. Неодамна е објавен неговиот дует со Деми Ловато „I’m Ready“.