Кајли Џенер е најплатената позната личност во светот: Еве КОЈ стои позади неа?

12 септември, 2020
Kylie-Jenner

Списанието Форбс објави годишна листа на 100 најплатени познати личности во светот, а сите заедно заработија околу 6,1 милијарди долари. Оваа бројка е за 200 милиони помалку од минатата година, што е нормално, со оглед на пандемијата на вирусот Корона што владее со светот.

На врвот на листата оваа година е ријалити ѕвездата Кајли Џенер, која заработи над 590 милиони долари во изминатата година.

На заработката особено им помогна фактот што дел од козметиката Кајли беше продаден на гигантот за козметика Коти Инк, за што доби околу 540 милиони долари. Џенер е и единствената жена која е меѓу 10-те најплатени познати личности.