Како Новак Ѓоковиќ го поминува времето за време на пандемијата! Карантин со Новак. Изолација во Марбеја!

19 април, 2020
2200469_untitled1_ls

И така ден за ден, најдобриот тенисер на светот овие денови е дома, каде што поголемиот дел од времето го поминува учејќи и играјќи со Стефан и Тара, но исто така и активно учествува во работата со неговата фондација заедно со Јелена.

Секој ден во време на пандемија на корона вирус се чини дека е ист како и претходниот. За никого не е лесно и сите бараме начини да го поминеме времето што е можно побрзо додека работите не се вратат во нормала, и еве како тоа го прави најдобриот тенисер во светот.

Додека Шпанија има сериозен проблем со вирусот, српскиот тенисер е безбеден во својот дом. Ако може да се извлече нешто позитивно од целата оваа ситуација, тој вели дека тоа е времето што го поминува со семејството. Она што е навистина вредно за него е дека тој може да биде со своите најблиски сега повеќе од било кога.

Не сака да го троши времето залудно, затоа наоѓа решение како да ги анимира своите деца.

Време е за игра

Колку и да изгледа сериозно на теренот, надвор од него навистина знае да се забавува! Новак целосно се врати во детските денови за време на карантинот. Играњето со синот и ќерката го подигна на повисоко ниво. Креативни костуми направени од импровизирани материјали, кутии, пиратски игри и тениски витези деновиве се секојдневие во животот на најдобриот тенисер во светот.

Во овие тешки времиња, Новак и Јелена се посветија на работата со фондацијата. Најдобриот тенисер на светот и неговата сопруга деновиве се концентрираат да им помагаат на земјите кои се најпогодени од корона вирусот. По донацијата од еден милион евра на Србија за борба против овој биолошки непријател, голема сума е платена и во болницата во Бергамо, Италија, мал град што беше нападнат од Ковид-19.

Време е за учење

Секој ден е ден кога децата учат нешто ново. Новак и Јелена се обидуваат да работат со Стефан и Тара колку што можат во текот на играта! Учење букви, броеви, за светот околу себе и други образовни активности се закажани секој ден во домот на ова семејство.

Одморите се многу важен дел за секој спортист, како и за секое дете. Затоа попладневната дремка е неопходна за сите.

Забава со Јелена

Новак и Јелена уживаат заедно, а деновиве во забавата им помагаат предизвиците на социјалните медиуми. Новак го предизвика да игра тенис во дворот неговиот колега Енди Мари, а семејството реши да си постави свој предизвик за сите што ги следат – изборот падна на акро јога и балансирање.

Турнирот можеби е одложен, но тоа го чека Новак веднаш штом се заврши ова. Затоа најдобриот тенисер на светот, во договор со неговите тренери, работи напорно секој ден за да остане во форма, за да ја продолжи својата доминација по неговото враќање на теренот.