Кејтлин Џенер го смени полот пред 5 години: „Не ми е жал, среќна сум со себе“

11 јуни, 2020
kejtlin

„Ова е мое патување“, рече родителот на Кендал и Кајли Џенер.

Кејтлин Џенер, порано Брус Џенер, го смени полот пред точно 5 години. Таа истакнува дека е задоволна што е жена и дека не жали што решила да оди на операција за промена на родот.

– Ова е мое патување. На крајот: Кога ќе се разбудам наутро, среќен сум со себе. „Не жалам“, изјави Кејтлин за списанието „People“.

Џенер изјавила дека со ова постигнала напредок во животот.

– Го сменив начинот на размислување – истакнува таа.