Кристијан за затворските денови и новото апсење. Еве што ќе стори следно

21 април, 2020
Насловна

Александар Кристијан Голубовиќ кој беше ослободен во четвртокот од четиригодишна затворска казна од затворот Каунти Забела под обвинение за трговија со дрога, вели дека му доаѓа да се самоубие кога ќе се сети кој е зад решетки и со кого се споредува! Тој исто така открива со какви „лица“ го делел затворот, како и како се справил со коронавирусот. Тој исто така најавува дека ќе биде тестиран во најдобрата клиника за тестирање на лекови и ќе оди во живо на полициски график за да докаже дека не е наркоман.

Во Седмиот павилјон тој беше со сите „истакнати“ членови на Земунскиот клан.

– Ги видов сите лица и потфати. Меѓу најголемите беа Сретко Калиниќ, еден од браќата Симовиќ, кој излезе скоро. И таму беше тој Рамбо, Бержек … Жељко Миловановиќ беше со мене некое време, па затоа заминав. Нема ништо таму. Постои монотона стагнација во затвор. Дечки тренираат, претпочитаат трчање и обука. Целата тема е за УСБ, за серии, филмови, за некои ТВ игри и слични работи, некои книги. Читав, напишав, ја обновив целата моја литература. Реконструирав, дипломирав, Достоевски, Виктор Иго и оние на моите омилени аспиранти. Но, многу цртав. На сопругата и напишав околу 1.000 убави писма – Кристијан раскажува за затворските денови.

Тој беше особено револтиран што беше претставен како зависник од дрога во четвртокот, по неговото апсење во Краљево, под обвинение дека возел без дозвола под дејство на опијати, иако тој никогаш не бил.

– Тестот откри дека имало два „кафетина“ и еден лек под притисок за срцето. Понекогаш го земам тоа. Техничарот рече дека лекот не е проблем, туку дека има парацетамол и кофеин. Нивниот ефект под алкохол и опијати е ист! И сега луѓето толкуваат дека тој бил на некои лекови! Затоа ќе одам да дадам крв на најдобрата клиника за тестирање на лекови на сите наркотици. И јас барам полиграф во живо во полиција! Плативме 20.000 за тоа и јас платив 100.000 динари за возење без дозвола. И не можам да ја сменам возачката дозвола затоа што постојано сум во затвор. Никогаш не стигнувам да одам во Лермонтов затоа што возачката ми е истечена пред десет години.

Тој во моментов е во Крaљево со сопругата Ивана и 5-годишната ќерка, но најверојатно наскоро ќе влезе во некое реално шоу.

– Сега ќе видам дали ќе влезам во некое шоу. Овој пат, дозволувам жената да се запрашува малку затоа што она најмногу патеше со моето претходно влегување во такво шоу. Она имала премноху напади, а тоа не е во мој интерес. Кога ќе слушне некоја пцовка, таа се потресува.
Потоа опишува како се „справил“ со короната.

– Мене ми беше понудена корона во петокот, но бидејќи сум анти-алкохоличар, одбив. Јас малку ги забавував моите пријатели, и тие ми понудија пиво „корона“ – се пошегува малку Кристијан на сметка на пандемијата.