Момче по име Корона се пожалило на Том Хенкс дека го исмеваат. Актерот го воодушеви со гест

24 април, 2020
Naslovna

Том Хенкс и неговата сопруга Рита Вилсон се првите славни личности кои објавија дека се позитивни на коронавирус и останаа во изолација веќе 2 недели во Австралија, каде се најдоа надвор од деловни обврски.

Додека се борел против вирусот, едно 8-годишно австралиско момче испратило писмо за поддршка до Хенкс во кое се вели, меѓу другото, дека бил исмејуван на училиште за неговото име. Поточно, името на момчето е Корона Де Вриш и тој се жали дека е тажен затоа што другите деца на училиште прават шеги со него.

“Јас го сакам моето име, но на училиште тие ме нарекуваат коронавирус. Јас сум многу тажен и лут кога луѓето ме нарекуваат тоа”, напиша момчето.

Откако актерската двојка целосно се опорави од коронавирусот, Том се сети на Корона и му ја испрати машината за пишување, Корона, на која напиша и писмо.


“Мислам дека оваа машина за пишување ќе ви одговара. Поради вашето писмо, мојата сопруга и јас се чувствувавме прекрасно. Ви благодарам што бевте толку добар пријател. Пријателите ги прават своите пријатели да се чувствуваат добро кога се на дното. Те видов на ТВ. Иако се вратив во Америка и сега сум целосно здрав, сè уште се чувствувам подобро заради вашето писмо “, напиша Хенкс.

“Прашај ги твоите родители како функционира оваа машина, па потоа да ми напишеш и ти едно писмо на мене. Имаш пријател во мене” – Истакнал актерот