Мрачната страна на Џулија Робертс: Го растури бракот на својот сопруг, ја обвинија за смртта на нејзината сестра…

21 октомври, 2020
152692l


Џулија Робертс и нејзиниот сопруг, американскиот филмски продуцент Дени Модер, имаа подеми и падови за 18 години брак, па можевме да прочитаме дека поради склоноста на Дени да флертува со други жени, Џулија знаеше како да падне во такви кризи што не јаде и спие со месеци поради што драстично би ослабела а фактот дека тоа многу влијаело на нејзиното емоционално и ментално здравје, да не го спомнуваме. Да не заборавиме дека Џулија ја изгуби својата сестра Ненси Мотес во 2014 година, која се предозираше на 37 години, по што Џулија беше повикана од медиумите, бидејќи Ненси во прошталното писмо напиша дека ги обвинува Џулија и нивната мајка за сè. Имено, Ненси страдаше од депресија и покрај тоа што Џулија се обидуваше да и помогне во минатото, не успеа да ја извлече од пеколот низ кој минуваше. Во секој случај, Џулија доживеа разни несреќи и болки во последните две децении, без разлика дали се во врска со Дени или со нејзиното семејство.


Но, сега порталот entertaintimes.com пишува дека дури и почетокот на нејзиниот брак со Дени не бил лесен. Имено, Џулија буквално се обиде да го уништи првиот брак на нејзиниот сопруг со цел да се доближи до него. За ова пишуваше и таблоидот „Нова идеја“, тврдејќи дека деверот на Џулија Робертс, Џон Дилбек, се налутил на актерката затоа што се обидела да го уништи првиот брак на Дени. Тој откри дека некои од роднините на Модера му рекле дека Џулија извршила силен притисок врз првата сопруга на Дани Модера, шминкерката Вера Штајмберг, да потпише документи за развод и да се врати дома во Аргентина. Имаше и гласини дека поранешната сопруга на Модеро добила спогодба од 200 000 американски долари за веднаш да се согласи да ги потпише документите, а наводно токму Џулија ја вратила Вера. ‘Џулија очајно сакаше да го однесе Дени пред олтарот и таа и ја исполни желбата. Никогаш не сакав да го изгубам, но потоа се откажав “, рече Вера во една прилика.