На суд, била откриена тајната на расправијата на Меган Маркл со нејзиниот татко

21 април, 2020
profimedia-0489294407

Во текот на судската битка на Меган Маркл и принцот Хари против британскиот таблоид ‘The Mail on Sunday’  кој  се огласи со официјални документи во кои се открива содржината на пораките што поранешната кралска двојка ги испратила до нејзиниот татко Томас пред нивната венчавка и делумно открива зошто Меган и нејзиниот татко потоа биле во лоша врска. Пораките објаснуваат дека Томас не сакал да и каже на својата ќерка дека имал срцев удар неколку дена пред нејзината кралска свадба со Хари и воопшто не сакал да комуницира со неа, но тој ја отворил својата душа во ТМЗ, што открива што се случило со него и го пренесе неговото незадоволство од бракот. Меган дознала дека нејзиниот татко е во болницата дури откако го прочитала тој напис.


Неколку дена пред свадбата, што се случи на 19.05.2018 година, Томас и испрати СМС порака на Меган во која се извини и рече дека нема да присуствува на церемонијата, а не спомна дека е во болницата. Откако го прочитале тоа што му се случило во весникот, Хари и Меган го повикале по телефон, но тој не одговорил, иако тие јасно ставија до знаење дека не се лути од него и дека се загрижени.

Хари го молеше да не зборува со весниците „кои ја зготвија целата оваа ситуација“, туку да разговара со нив. „Разговарањето со печатот ќе оди по нашите глави. Верувајте ми, Том, можеме да ви помогнеме, како што се обидовме да го направиме уште од првиот ден“, му напишал Хари, нудејќи му го нивното осигурување и подобра медицинска нега.

Според судските документи, Томас контактирал со нив само по неколку дена од болницата и кратко напишал дека не му е потребна помош или осигурување, а после тоа повторно не им одговорил. Сепак, во текот на следната година, тој постојано ги обвинуваше преку медиуми дека воопшто не се јавувале и дека не го запознал внукот Арчи, откако дојде на свет.

Да потсетиме дека, пред шест месеци, принцот Хари поднесе тужба против таблоидот, кој објави дел од приватното писмо што Меган го испрати на нејзиниот татко, во кое наводно биле објавени делови од писмото за да може Меган да биде прикажана во негативно светло. Споменатиот таблоид се изјаснува на суд дека не го уредувале писмото на кој било начин, ниту сакале да и наштетат на сопругата на Хари.