Нови детали: Амбер Херд била видена со модринки во периодот кога нејзиниот поранешен сопруг Џони Деп бил надвор од земјата

22 јуни, 2020
amber

Тринити Еспарза тврди дека видела  белези од прсти на вратот на Херд, но две недели откако 57-годишната ѕвезда на „Пиратите од Карибите“, наводно, фрлил телефон кон неа, како што тврди Херд, јави „Mirror“.

Херд тврди дека Деп го фрлил телефонот кон неа на 21.05.2016 година.

Injured: Trinity Esparza, a concierge for an LA building Depp owned multiple units in, claims Heard had a bruise on her left cheek and two finger marks on her neck, which she claimed was from Depp throwing a phone at her

Сведокот тврди дека забележала белези но од левата страна на 34-годишната ѕвезда на Аквамен, иако Херд тврдела дека десната страна на нејзиното лице е повредено.

Еспарза, која е главен рецепционер во зградата – Лос Анџелес Источна Колумбија, каде што Деп поседува повеќе станови објаснува како Херд ги добил модринките „Таа ги испушти клучевите измеѓу линијата пред лифтот“.

Еспарза исто така тврди дека Деп не бил ниту во земјата кога Херд се повредила.  Што го надополнува случајот со докази , за клевета против актерката, од  која Деп бара 50 милиони долари.

Правниот тим на Деп, исто така, ќе го искористи овој исказ во  неговата тужба против “News UK”, за клеветата„физички напад врз сопругата“.

Неговиот адвокат Адам Валдман вели дека исказот на Еспарза докажува дека актерот не би можел да ја повреди неговата поранешна сопруга.

Деп и Херд беа во брак од 2015 до 2017 година, а сега тој ја тужи за клевета врз основа на писанието од 2018 во  “Washington Post “  во кој таа се изјасни дека тој ја злоставувал, иако не го споменала неговото име.

Legal challenge: Depp, who she was married to Heard from 2015 to 2017, is suing her for defamation based on a 2018 Washington Post essay in which she implied he had abused her, though she didn't use his name; pictured together in February 2016

Деп ја префрли топката тврдејќи дека Херд била вистинскиот насилник, иако текстуалните пораки и снимките сугерираат дека и двајцата биле вклучени во меѓусебни “кампањски” физички и емоционални злоставувања.

Во ноември 2013 година, Деп, наводно, испратил пораки до неговиот пријател, Пол Бетани, во кои се чинело дека тој признал дека конзумирал алкохол и дрога и ја злоставил Херд.