После сите лаги што ги кажа при нејзиното апсење Северина влегува подлабоко со најзините оправдувања?

16 април, 2020
severina-610x400

Според наредбата на дежурниот судија за прекршоци, ќе биде во процес т.н. скратена постапка. За прекршок на полицискиот час, предвидена е парична казна помеѓу 50.000 и 150.000 динари. Ако Северина го повтори овој прекршок, ќе и биде изречена затворска казна.

– Северина вечерва се пакувала, бидејќи утрово заминува во Загреб и излегла со автомобилот без да размислува за полицискиот час. Таа ќе го призна делото и ќе плати казна. После еден месец непланиран престој во Белград и во очекување на средба со нејзиниот син, не е ни чудо што таа го изгубила видот за строгите ограничувања на движење во Србија, кои не постојат во Хрватска, а Србија ги воведува за прв пат.

Имено, вчера, по 32 дена пред да се врати во Загреб, таткото на нејзниот син и дозволи да го види нивното дете само на 15 минути. Бидејќи, Поповиќ и нивниот заеднички син имаат српско државјанство, таа останала еден ден подолго во Белград, за да биде сигурна дека Поповиќ ќе го врати детето во Загреб затоа што таа нема да може да се врати во Србија.  Северина не му верувала на овие ветувања, бидејќи на секој можен начин тој ја спречува да го види детето, прави проблеми за враќање на детето во Загреб, каде треба да биде со својата мајка и да спроведе задолжителна 14-дневна самоизолација во Хрватска. Имено, Северина не го видела својот син повеќе од еден месец – изјави нејзиниот ПР менаџер Којиќ Давор Гргин.