Позната манекенка осудена за затајување данок, нејзината мајка оди во затвор 16 месеци, но тоа не е сè!

10 јуни, 2020
дфдфд

Манекенката Бар Рафаели и нејзината мајка се осомничени за затајување данок во 2015 година, а пресудата беше донесена вчера. Тие потпишаа спогодба со обвинителството поради затајување данок, врз основа на која моделот прифати вина со цел да се избегне затвор. Наместо да биде затворена, осудена е на девет месеци корисна работа, а нејзината мајка Ципи Рафаели ќе биде зад решетки 16 месеци. И двајцата ќе бидат осудени на условни казни и ќе треба да платат по 720 000 долари, како и враќање на данок од 2,3 милиони долари, јавуваат израелските медиуми.

Обвинителите соопштија дека 34-годишната Бар Рафаели сокрила стотици милиони долари заработка од Даночната управа од 2009 до 2012 година, кога живеела делумно во странство, а делумно во Израел.

View this post on Instagram

🐯

A post shared by Bar Refaeli (@barrefaeli) on