САКААТ ДА ЈА КИДНАПИРААТ?! Кети Холмс загрижена за Сури

6 октомври, 2020
profimedia-0510326354

Скиентологијата повторно им се меша во животот

Со оглед на тоа што сите знаат дека актерот Том Круз е еден од членовите на скиентолошката црква, многумина веќе некое време се прашуваат што ќе се случи со неговата ќерка Сури Круз низ годините, која ја доби со актерката Кети Холмс. Имено, некои веруваат дека 14-годишното девојче ќе го продолжи животот на најнормален начин, додека други се грижат за потезите на нејзиниот татко. Во втората група е нејзината мајка Кети, која, според американските медиуми, се плаши дека скеинтолозите ќе ја киднапираат.

„Кети и Сури се инаку неразделни. Тие секогаш се обидуваат да бидат заедно, а Кети навистина се плаши да ја пушти да оди сама “, изјави анонимен извор кратко откако започнаа сомнежите за можно киднапирање. Тој понатаму откри дека актерката е на стража бидејќи знае дека скиентолозите ја следат. Имено, тој стравува дека Том и неговата заедница ќе дадат се од себе Сури да им се придружи откако тоа ќе стане легално. Како што вели таа, имајќи предвид дека нејзиниот татко е еден од постарите членови на црквата, Сури е во очите на заедниците нешто како месија.

Целата приказна е проследена со тајниот план на актерот, за кој беше напишано порано. Имено, поранешната членка на Скиентолошката црква, актерката Леа Ремини, пред два месеци изјави дека нејзиниот актерски колега Том Круз има намера да ѝ ја одземе ќерката на нејзината мајка и да ја присили да се занимава со скеинтологија.

Скиентологијата е инаку позната по тоа што верува дека човекот е бесмртно духовно суштество, а Том веќе имал судири и негативни ситуации во неколку ситуации со колеги и познаници кои имале различни мислења од неговите.