Се разочарал од идолот: Поради Џордан дошол во Вашингтон

11 април, 2020
насловна

Поранешниот ас во НБА, Џери Стакхаус, направи неколку незаборавни спомени кога се врати во кошарката по втор пат на 39 години, играјќи кошарка за Вашингтон.

Џери Стакхаус денес тренер на универзитетот Вандербилт. цел живот се угледуваше на Џордан и направи траснфер од Пистонс до главниот град на САД. Дури студирал на Универзитетот во Северна Каролина, исто како и Џордан, но тврди дека не сакал да игра со него во тимот.

“Искрено, посакувам никогаш да не сум играл за Вашингтон. Прво, Детроит беше на пат да станам шампион кога направив трансфер, и второ, играв со мојот идол, кој во тој момент бев подобар. Сега имаме голем проблем. Џордан е наш лидер, водач а тренерот стори сé што можеше да смисли Мајкл. На Мајкл не му се допадна какви активности се правеа за мене и дека ја имав топката толку често и тогаш морав да играм за него и да ставам блокови за него. . Поради Џордан, жалев што дојдов во Вашингтон а тој беше идол за мене “, рече Џери Стокхаус на подкастот на Адријан Војњарски.