Синди Крафорд на мака поради Коронавирусот!

2 април, 2020
синди 3

Ренди Гербер и Синди Крафорд штотуку се откажаа од сладок договор со цел да помогнат на една двојка која сакала да го купи нивниот дом…двојка која сега очајно сака да го откаже договорот и да си ги врати парите назад.

Ренди и Синди го ставиле на продажба едниот од имотите кои ги поседуваат на Малибу- не оној во кој живеат , но имот во близина кој го имаат со години. Склучиле договор со една двојка од Европа за 6.5 милиони долари…навистина добра цена.

Но проблемот настанал кога со пандемијата настанаа и рестрикциите за патување од и во Европа, па парот ги замолил Ренди и Синди за откажување на договорот.

 Познатата двојка одговорила дека состојбата не засега сите нас, го откажале договорот и го вратиле депозитот.

Се отвораат бројни прашања поврзани со пандемијата…кога некој може да откаже договор заради вирусот? Ова не е т.н Божјо дело- тоа се однесува на природни катастрофи.

А кога се случува нешто вакво, се нарекува виша сила – непредвидлива околност која спречува потпишување на договор. На пример, тоа ги ослободува луѓето од договори доколку има невообичаени настани надвор од контрола на потпишувачите на договорот како што е војна, штрајкови, немири и чума.

Има неколку бизниси  кои не дозволуваат луѓето да ја користат клаузулата на виша сила за да ги откажат договорите- авионски линии, бродови за крстарење, станови…луѓето имаат проблеми!

Славниот готвач Томас Келер ја тужи неговата осигурителна компанија сметајќи дека осигурителните компании мораат да платат за загубите кои ги трпат овие бизниси поради виша сила…некои осигурителни компании се оградуваат од одговорност, давајќи аргументи дека работите се такви какви што се затоа што владата се одлучила за карантин, а тоа е доброволна одлука. Очигледно, тука се испушта поентата дека се работи за живот или смрт.

Плус, чумата била покриена како виша сила во минатотото, а навистина не постои разлика меѓу неа и смртоносен вирус.

Што се однесува на Ренди и Синди тие си ја “бркаат” својата работа во родниот град. Ренди го држи својот ресторан во Малибу, Кафе Хавана, отворен е за храна за носење и неговите вработени добиваат плата.