Среќен 43-ти роденден Канје Вест

9 јуни, 2020
лккм

Роден во 1977 година, иконскиот емси, пејач, продуцент, дизајнер на облека и самопрогласен „генијалец“ стана „име“ во последните две децении. Од неговата улога како домашен продуцент за сега веќе непостоечкиот Roc-A-Fella Records до револуционерот „Ye кој тврди дека„ Џорџ Буш не се грижи за афроамериканците “до„ KoonYe “како што беше наречен кога тој славно , сепак погрешно се изјасни дека „ропството е избор“.

Тој успева да даде монументален придонес (2 милиони американски долари) на семејствата на Ахмауд Арбери, Бреона Тејлор и Џорџ Флојд, додека истовремено плаќа целосна школарина за Џиана Флојд , Ќерка на Џорџ Флојд.