Свештеник открил шокантен факт за Том Круз: Ова објаснува зошто актерот полуде за скиентологијата и два пати се разведе!

13 ноември, 2020
download


Том Круз напредуваше далеку во својата кариера, но и во неговиот духовен живот. Со својот начин на живот, тој секогаш ги држи вработени таблоидите, затоа што секогаш многу се пишувало не само за деловната страна од неговиот живот, туку и за љубовната страна, а во последно време и за духовната страна.

Но, секогаш знаевме повеќе за Том Круз како холивудска акциона sвезда, а помалку за неговиот приватен живот, кој, со целиот медиумски интерес, секогаш беше некако обвиткан со превез на тајност. Затоа, не е изненадување што има многу неверојатни факти за поранешниот сопруг на Кејти Холмс и Никол Кидман. Значи, „Читшит“ известува дека Круз се школувал да биде католички свештеник на млада возраст, што значи дека неговата опсесија со вера датира уште пред да стапи во контакт со скиентолошката црква.

Така, Круз присуствуваше на семинари на Францисканците во Синсинати, Охајо, откако неговиот татко Рик Шнајдер го привлече со говор. Шнајдер седна со новинар на Њујорк Дејли Њуз и откри зачудувачки факт за актерот. Тој објасни дека Том Круз веднаш се приврзал кон верата по неговиот говор, а исто така беше речено дека среде разводот на неговите родители тој бараше нешто за да го едуцира и да го одведе на вистинскиот пат.

Близок пријател на Круз, Шејн Демплер откри и некои непознати факти за акционата sвезда, тврдејќи дека сега Скиентолог, Том порано бил човек со вера. ‘Тој имаше многу силна католичка вера. Отидовме на миса, поминавме време во капелата и уживавме да ги слушаме приказните за свештениците. Мислевме дека свештениците живеат одличен живот и навистина нè интересира свештенството ’, рече Демплер.

Демплер исто така призна дека, гледајќи наназад, и тој и Круз биле премлади за да донесат толку голема одлука. За жал на Том Круз, неговите соништа за свештенство беа прекинати откако беше фатен како краде алкохол од еден од неговите учители на училиште, и ги охрабруваше другите момчиња да прават слични злодела. Неколку момчиња му ги признале на еден свештеник своите гревови на кои работеле во соработка со Том, па школото ги контактирало нивните родители. Според Демплер, свештениците им напишале писмо на нивните родители дека им се допаѓаат многу Том и Шејн, но повеќе не сакаат да се враќаат во богословијата.