Тајсон ги стави ракавиците и се враќа на рингот: Причината е восхитувачка!

26 април, 2020
serena-620x350

Американскиот боксер Мајк Тајсон се враќа на рингот.

Извонредниот Тајсон реши да стави боксерски ракавици поради хуманитарни цели и веројатно ќе има четири егзибициони рунди. Засега тоа е идејата, така што името на противникот не е познато.

Со оглед на борбениот карактер на Тајсон, прашање е колку тука навистина ќе има егзибиција, но целта за тоа каде одат парите секако е позната.

Јас сум омекнат, но сакам да се вратам во рингот и да добијам форма да издржам три или четири рунди за бездомници кои се наркомани како што бев и јас, рече Тајсон.

Тој исто така раскажа како тренира во последните неколку дена, додека карантинот е задолжителен, но негираше дека ќе ги „уништи“ сите големи имиња во текот на целиот натпревар.

Јас правам кардио два часа, трчам еден час на лента, користам тегови, потоа бокс – опишува Тајсон, кој додаде дека по тренингот се чувствува како три момци да го претепале.