Тарик ја обвини чистачката дека му украла злато и пари! Следува нејзината изјава која е ШОКАНТНА!

30 април, 2020
2178667_tarik-filipovic-1_ls

Популарниот актер Тарик Филиповиќ ја обвини Аница Јуриj за кражба дијамантски прстен од 5.000 евра од неговиот стан и некои други златни предмети, проценети на 20.000 евра, 100 долари и други предмети. Сепак, судењето не оди според планот и нешто непредвидено се случува.

Аница Јуриj започна со чистење кај Филиповиќ на крајот на 2010 година по препорака, доаѓајќи двапати неделно. Таа беше обвинета за кражба во 2013 година.

„Нашиот накит го чувавме во гардероберот во спалната соба. Свекрвата Фехима дојде да нè посети и на мојот роденден ја забележа Аница како чудно се однесува додека излегуваше од гостинската соба каде е сместена Фехима. Таа отиде да го провери својот паричник каде и фалеле 100 долари и златен прстен. Аница признала за кражбата, преправајќи се дека нејзиниот сопруг бил во неволја, дека му се заканувале поради долг и дека го продала накитот. Таа потпиша дека ќе ја надомести штетата. Сакавме ова да се реши мирно, но таа не врати ништо “, кажа Тарик Филиповиќ. Сепак, жената која работеше со него го тврди спротивното.

„Не сакам да зборувам за мојата врска со Тарик, бидејќи тоа е нешто приватно и интимно. Разберете ме како жена. Во 2010 година, јас започнав да работам за нив двапати неделно по 6-7 часа. Тие ми го дадоа клучот. Честопати бев сама и на 11 март 2013 година, се најдов во ситуација кога имав некои предмети кај мене и отидов во Дубровник. Два дена подоцна, Тарик ме покани на кафе со Лејла.Тој ми рече дека знае дека не сум во право. Јас потпишав кај нотар на 25ти март истата година, но не го прочитав она што го потпишував. Како овие производи (големи и мали златници, прстен и ланец) се најдоа во торбата тој ден. Треба да го прашаме Тарик. Не знам ништо за нештата на Фехима “, рече Аница Јуриj, која, наводно, ги продала сите овие предмети за повеќе од илјада евра.

Инаку, Тарик и Лејла го процениа украдениот накит 20.000 евра.

Судскиот процес е во тек, но се одложи уште еднаш затоа што не се појави златарот од Сараево кој има идентичен прстен во понудата за двојно повеќе од сумата проценета .

Адвокатите на Тарик и Лејла не беа повикани на расправа по грешка. Поточно, тие последователно го свикаа рочиштето и ги известија странките писмено за датумот и времето на сослушувањето и не им беше испратена никаква покана. Случајот станува се повеќе бизарен и бизарен, според некои медиуми.

„Тој ми рече зарем не знаеш, што е со тебе, луѓето имаат свои слабости. Смири се, ќе ти надоместам“, кажа Аница. Таа дури му се заканила дека ќе каже на сите за ова. Потоа откако дошле Лејла и нејзината мајка таа искористила и избегала од станот.
Во транвајот видела дека во торбата има злато, била изненадени и тврди дека Тарик ова го испланирал за да и наштети.