„Запрепастеност, гнев и тага“: Ријана реагира на смртта на Џорџ Флојд

1 јуни, 2020
Capture
  • Пејачката објави фотографија на Џорџ Флојд на Инстаграм и повика на правда во еден суров и срдечен пост
  • Пејачката напиша: „Гледајќи ги моите луѓе убивани и линчувани од ден за ден, ме погаѓа премногу!“
  • Џорџ Флојд беше 46-годишен црнец, кој беше убиен откако полицаец го турна на земја и го задуши со коленото.

По разорната смрт на Џорџ Флојд, голем број славни лица се објавија на социјалните мрежи како бараат правда, а протестите продолжуваат низ целата земја.

Ријана ја сподели фотографијата на Флојд во објава на Инстаграм, и ја опиша нејзината емотивна реакција на неговата смрт. Пејачката објасни: „Во последните неколку дена, енормноста на мојата запрепастенос, лутина, тага што ја чувствувам, се најмалку што можам да кажам! Гледајќи ги моите луѓе убивани и линчувани од ден за ден, ме погаѓа премногу!“

Таа продолжи, „До тој степен да се држам на страна, само за да избегнам повторно да ја слушнам агонијата во гласот на Џорџ Флојд, молејќи се одново и одново за неговиот живот !!! Погледот на примамливоста, чистата радост и возбуда на лицето од овој расист, убиец, насилник, свиња, ѓубре, Дерек Шовин, ме прогонува !! Не можам да го поднесам ова! “

Ријана го заврши својот наслов велејќи: „Не можам да поминам преку тоа дека болничар од брзата помош, кога пристигна на самото место, проверуваше пулс без да го отстрани самото нешто што и го спречуваше биењето на пулсот! Дали е ова нормално ??? Ако намерно УБИСТВО е вистинска последица за поседување „дрога“ или за „отпор на апсење“ …. тогаш, каква е соодветната последица за УБИЕЦ ???! #GeorgeFloyd #AhmaudArbery #BreonnaTaylor.