Star Wars продолжуваат: Новиот филм ќе го режира Таика Ваитити

7 мај, 2020
Naslovna

Ако мислевте дека филмската индустрија ќе се откаже од докажаната златна кокошка, грешите. Нова епизода од „Војна на Ѕвездите“ ќе пристигне во кината во 2022 година.

Таика Ваитити, сценарист и режисер од Нов Зеланд, кој освои Оскар за неговото сценарио за “Jojo Rabbit”, ќе режира нов филм од франшизата „Војна на Ѕвездите“, објави корпорацијата Disney Pictures. Сценариото Ваити го пишува во соработка со Кристи Вилсон-Карнс. Најавата се појави на 4 мај, кога навивачите на „Војна на Starвездите“ се честитаа едни на други: „4-ти мај е со вас“.

Ваитити веќе соработуваше во продукцијата на „Војна на Ѕвездите“ во серијалот „Мандалоријан“. Тој, исто така, го позајми својот глас на Droid IG-11, ловец на распродажба, кој, по неговото уништување, се претвора во дроид болничар. Сè уште не е познато кога новиот филм ќе пристигне во кината, според некои извори тоа би можело да се случи на крајот на 2022 година.