Суровата моќ на Мајк Тајсон: Боксерот објави ново видео, ударите се брзи и застрашувачки!

12 мај, 2020
Суровата моќ на Мајк Тајсон: Боксерот објави ново видео, ударите се брзи и застрашувачки!

Пензионираниот американски боксер Мајк Тајсон наскоро може да се ослободи од епитетот „пензиониран“ и врз основа на тоа што го објавува, тоа ќе израдува многу фанови на боксот.

Пред една недела, Тајсон објави кратко видео од својата работа со тренерот Рафаел Кордеир, а во понеделникoт тоа видео беше продолжено.

Застрашувачката брзина и моќ со која 53-годишниот Тајсон удира во фокусерите на својот тренер и ги избегнува неговите напади, е нешто што се гледа одново и одново.

– Се вратив – рече некогаш најдобриот боксер во тешка категорија и еден од најмоќните во историјата на тој спорт.

Бидејќи првото видео излезе на Инстаграм, Тајсон веќе доби неколку понуди за борба, а пред некој ден дури и таткото на Тајсон Фјури, Џон Фјури, објави дека е подготвен да умре борејќи се против „кралот на старите“.

Судејќи според тоа што го гледаме, Тајсон во рингот воопшто не изгледа на старец.