Свештеникот ја почитуваше социјалната далечина, па ги испрска верниците со света вода од пластичен пиштол

19 мај, 2020
Naslovna

Свештеник од Мичиген бил инспириран од смешни фотографии откако корисниците на социјалните мрежи го забележале неговиот оригинален начин на давање благослови поради пандемијата на вирусот корона.

Отец Тим Пелк (70) ги почитуваше мерките за социјално растојание, па ги испрска верниците со света вода од пластичен пиштол.

На фотографиите, објавени на страницата на парохијата на Фејсбук, се гледа дека свештеникот носи маска за лице, визир, нараквици и библиja додека ја извршувал службата со верниците кои минуваат во автомобил.

Свештеникот во рацете има и пластичен пиштол, што го направи хит на социјалните мрежи.

– Да, свештеникот Тим ​​користи пластичен пиштол полн со света вода – објави парохијата на Фејсбук.

Следеше лавина на смешни фотографии на социјалните мрежи, посветени на оригиналниот начин на благослов.