11 јули, 2020

Фудбалерите на романската лига може да бидат казнети со 12 натпревари неиграње ако плукнат на теренот откако ќе започне првенството, стои во протоколот кој го подготвил Романскиот Фудбалски Сојуз (РФС).

РФС се надева дека ќе може да го продолжи првенството прекинато во средината на март поради пандемијата на корона вирусот, но за тоа им треба одобрување од владата.

Играчите би можеле да бидат казнети со 6 до 12 натпревари неиграње или парична казна поради плукање на теренот или издувување на носот, се наведува во документот. Исто така по завршувањето на натпреварот играчите дресовите треба да си ги носат дома.

Растојанието за време на загревањето мора да биде минимум 2 метра, а првите 11- мина и замените нема да седат заедно пред натпреварот.

Остави коментар

Почетна // Sun Story // Тешки казни за плукање на терен
Горе