The Space Jam – сѐ уште еден од најдобрите музички албуми

17 мај, 2020
Screenshot_2020-05-16 The Space Jam Soundtrack Is Still One of the Greatest Movie Albums of All Time

Еден на најголемите и најдобрите кулни поп музички моменти се појави на неочекувано место односно во саундтракот од филмот The Space Jam, во кој настапува кошаркарската легенда и најдобриот на сие времиња Мајкл Џордан заедно со легендите на цртаниот филм Душко Долгоушко и неговите пријатели. Сепак музиката за филмот е она што исто така не фасцинира се и нумерите од филмот кои и ден ден се познати иако потекннуваат од ’90, а тука пред се се издвојуваат „Hit ‘Em High (The Monstars’ Anthem)“, „That’s the Way (I Like It)“ како и насловната песна од истоимениот филм „Space Jam“.