Тој призна дека е хомосексуалец- ОТКРИЕНА ТАЈНА ОД ХИТОТ НА „Queen“ ЧУВАНА ЦЕЛИ 40 ГОДИНИ

6 септември, 2020
freddie-660x450

Култната рок-група „Queen“, во својот богат музички опус, објави цела низа скитски хитови, кои веднаш по објавувањето го зазедоа првото место на музичките топ листи.

Сепак, „Bohemian Rhapsody“ се смета за песна која ги обележа и се издигна во sвездената орбита од чиј престол не се помрднаа сè до смртта на пејачот Фреди Меркјури.

Тајната скриена во хитот

Значењето на таа песна чии стихови секој ги слушнал барем еднаш, а многумина ја знаат од збор до збор, е непознато веќе 40 години. Фреди еднаш рече дека станува збор за љубовна песна, но тој, како и остатокот од бендот, никогаш не откри што точно значеше текстот на „Bohemian Rhapsody“.

Дури 40 години подоцна, биографката на Фреди Меркјури откри за што станува збор во овој светски хит. Таа тврди, имено, како познатиот пејач во тоа признал дека е хомосексуалец:

Тој призна дека е хомосексуалец

„Едноставно, тогаш го забележавме. Пораката е јасна, Фреди призна дека е хомосексуалец “, рече таа, објаснувајќи:

Во стихот „Mama, I just killed a man“, Фреди го уби своето старо јас, личноста што беше дотогаш. Стихот „Put a gun against his head, pulled my tigger, now he’s dead“ (му го ставам пиштолот на главата, го повлеков оразот и сега е мртов) значи дека досегашното хетеро лице е мртво. Ја уништи личноста која што се обидуваше да биде и сега се обидува да живее со новиот Фреди.