Трансформацијата на детската филмска ѕвезда ја шокираше јавноста

20 мај, 2020
Screenshot_2020-05-20 Transformacija dječje zvijezde šokira javnost Nekad najdraža slatkica uopće ne mari za izgled i dojam[...]

Во 2006 година сестрите близначки Ешли и Мари-Кејт Олсен го започнаа модниот бренд The Row, но секојдневниот стил на облакање на Ешји баш и не личи дека е на некој кој има своја модна линија според некои фотографии. Додека Мери – Кејт поминува низ семејна драма на развод со својот сопруг Ешли е таа која се грижи за модниот бренд што ги загрижи нивните фанови.

Близначките се прославија како актерки во ТВ серијата „Full House“ во улогата на ќерка на главниот лик Мајкл Тарнер, со тоа што глумеле најизменично поради фактот дека биле идентични.Потоа следувале филмови каде глумеле она што се близначки како на пример во „Double Trouble”, „Adjustment” и „Adventures from Paris”. Но со време оваа тематика им стана досагна на гледдачите така што нивниот последен филм од 2004 година „Day in New York” имаше многу мала гледаност и лоши критики.

Две години покасно тие ја започнаа својата модна линија The Row. Малку кој помислис дека овие слатки девојчиња ќе се занимаваат со мода особено кога неодамна Ешли била фотографирана пред нивната компанија во Њу Јорк. На неа немало ни траг од слаткото девојче целата облечена во црна облека која излгедала неколку броеви поголема и со шал околу вратот, потсетувајќи на некоја постара личност која не се грижи за својот изглед.

Инаку тие одбиле да се појават во продолжението на серијата „Full House“ која Netflix ја започна повторно во 2016 под изговор дека Ешли веќе не се чувствува удобно пред камерите и во целиот тој бизнис, и дека целиот товар на улогата требало да падне на Мери – Кејт.

„Едноставно тоа во моментов не ни одговара“ – изјавиле тие. Но проблемот бил и во тоа што публиката приметила дека Ешли веќе не е толку симпатична и не потсеќа на себе, а и дека близначките не се веќе до толку идентични како во минатото. Особено ги шокирало лицето на Мери – Кејт кое било испиено, а мислењата на некои експерти е дека правела и естетски операции.

Иако порано биле многу славни тие денес не сакаат дда се експонираат во медиумите, не се присутни на социјалните мрежи вредноста на нивниот имот се проценува на 500 милиони долари.