12 јули, 2020

Со доаѓањето на топлото време сите отвараме прозори и врати за да го разладиме нашиот дом. Но тогаш се случува и посетата на несакани гости – мувите.

Има различни начини за борба против овие досадни инсекти. Некои купуваат спрејови или таблети кои ги одалечуваат од нас. Други пак решаваат да се пресметаат со нив „еден на еден“.

Овој трик е многу ефекасен, а нема да ве чини ни денар, всушност ќе ве чини 6 денари. Се што ви треба се неколку монети, ќеса са замрзнување и вода.

Наполнете ја ќесата со вода и во неа ставете 6 монети и тоа е тоа.

Мувите не сакаат вода, а таа заедно со монетите создаваат призма која проектира бои, а бидејќи мувите имаат сложени очи ќесата со вода им изгледа како многу поголема отколку што е и ја избегнуваат.

Остави коментар

Почетна // Sun Story // Трик со кој повеќе нема да имате муви низ домот
Горе