Уште една тужба против Кевин Спејси: Сексуален напад кој се случил во 1980!

10 септември, 2020
кефвин


Актерот Ентони Рап и уште едно неименувано лице денес поднесоа тужба против актерот Кевин Спејси, за сексуален напад што се случил во 80-тите години на минатиот век, кога двајцата имале помлади од 18 години.

Граѓанската тужба е поднесена пред судот на државата Њујорк на Менхетен. Среде движењето #MeToo против сексуално вознемирување од моќни луѓе, Рап го обвини Спејси за сексуално несоодветно однесување во интервју за БазФид во октомври 2017 година, поради инцидентот во 1986 година, велејќи дека Спејси се обидел да го заведе, потсетува Ројтерс.

 Не беше можно веднаш да се добие коментар од Спејси, кој главно се повлече од јавниот живот и е познат по филмови како „Американска убавина“ и „Вообичаени осомничени“. Актерот во 2017 година рече дека не се сеќава на средбата што ја опиша Рап, но додаде: „Ако се однесував тогаш како што го опишуваа, му должам најискрено извинување за длабоко несоодветно пијанство“.