Вељко нападнад пред својата куќа, порената привична пријава против него!

8 јуни, 2020
2240655_whatsapp-image-20200604-at-22.25.52-1-1600-975_ff

Наводно е поднесена кривична пријава за насилно однесување против Веjко Ражнатовиќ, а се огласил и неговиот адвокат кој рече дека околностите сè уште се утврдуваат и дека нема збор дека е поднесена кривична пријава.

“Околностите сè уште се утврдуваат, но нема збор дека е поднесено кривично дело. Не можеме да зборуваме за тоа, бидејќи сите истражни дејствија не се завршени за да може да се утврди дали станува збор за прекршок или за кривично дело. Сè што се зборува сега е чиста шпекулација. Не би сакал да кажам ништо додека не се утврдат фактите. Најпрво, како што признаа извршителите на овој чин: тие се појавија пред семејниот дом каде што биле Вељко, Богдана и нивното новородено дете и го нападнаале Веjко, што дополнително довело до овој исход “, рече адвокатот на Веjко Ражнатовиќ, Радомир Мунижаба, по повод шпекулациите дека против Веjко е поднесена кривична пријава.