Viber го возвраќа ударот со нова одлична опција за своите корисници

23 мај, 2020
jyfwa6x1-169.png

Популарната апликација за размена на кратки пораки и комуникација Rakutan Viber наскоро ќе овозможи опција за видео повик на групи до 20 луѓе со неограничено траење според соопштението од компанијата.

Новата опција за групно видео им дава можност на користниците да делат и емитуваат видео клипови како на мобилните апарати така и на компјутерите.

За да започне групен повик корисникот потребно е да кликне на новата „видео“ опција која е додадена на врвот на екранот во апликацијата, а сепак доколку ви е започнат разговорот ќе може да додавата и други корисници. Корисниците ќе имаат мочност и да одберат еден од учесниците во видео разговорот и со тоа да го издвојат од другите и да го додадат на врвот од екранот. Исто така ќе можете да го намалите својот микрофон или да ја исклучите својата камера и да видите кој од другите учесници го има направено истото.