Вистинското лице на Меланија Трамп. „Таа е иста како својот сопруг…“

16 јуни, 2020
Untitled-хгбјнм,

Мери Џордан опишува дека Меланија е многу повеќе слична на нејзиниот сопруг отколку што изгледа. Исто така, се чини дека тие се сакаат еден со друг, така сведочат луѓето што ги познаваа на почетокот на врската, но и оние што ги следеа во Белата куќа, нивниот однос е од студен и резервирана до топол и полн поддршка. Истакната новинарка ја опишува Меланија значително поинаку од имиџот што го создадоа во јавноста за неа, како жена која неволно прифати улога на прва дама. Таа не е срамежлива и повлечена, ниту е незадоволна од сопругот и неговата политичка функција, туку решителна жена која силно го поддржува својот сопруг, а уште порешително сака да го обезбеди местото на нејзиниот син Барон во деловната империја на Трамп. Точно е дека таа е тивка и воздржана и намерно се држи во позадина, но таа е неверојатно влијателна, вели Мери Џордан, добитник на Пулицеровата награда 2003 година.


И додека медиумите на широко шпекулираа за проблемите во претседателскиот брак, Меланија преговараше за нов финансиски договор со Трамп, а фактот дека преговорите беа тешки, го покажува фактот дека таа одбила да ја прифати улогата на првата дама за невообичаено долго време. Покрај тоа, и требаше време да се смири откако избувнаа нови скандали на Трамп во долгата претседателска кампања со многу вулгарни и непријатни детали кои Меланија ги дозна од весник, пишува тој во новата книга.

Мери Џордан откри дека Меланија и Доналд Трамп се повеќе слични отколку што изгледаат. Двајцата се борци и многу амбициозни соло играчи кои ја ценат лојалноста повеќе од било што. Ниту Трамп, кој постојано е во јавност, ниту многу повлечената Меланија, никогаш немале многу блиски пријатели. „Тој инстинкт на осамените ги придружува во бракот“