Во прегратка со ајкула: Овој човек го ризикува својот живот заради нереални фотографии

20 мај, 2020
ajkuli

Фотографот Алекс Кид (29) од Мелбурн има многу обично хоби – фотографирање. И невообичаена карактеристика – тој го ризикува сопствениот живот заради нив!

Имено, Алекс го сака нуркањето и најопасните морски суштества.

Поради страста, тој оди со својата камера до најдлабоките длабочини на Бахамите, да се фотографира со ајкули и други големи, опасни риби.

За нереални фотографии, Алекс е подготвен за сè – вклучувајќи опасен пристап кон ајкулите и оставајќи ја претпазливоста настрана за да направи селфи со морскиот убиец.

Погледнете во галеријата како изгледа кога сте подготвени да го ризикувате сопствениот живот заради хоби …