За црвената пилула пишуваа Мaск и Иванка Трамп, режисерот на „Матрикс“ ги спушти и двајцата

18 мај, 2020
Naslovna

Елон Маск, кој често ги збунува луѓето на социјалните мрежи со своите енигматични постови, им рече на своите 34 милиони следбеници на Твитер во неделата да ја земат црвената пилула, но не очекуваа одговор од режисерот на Матрикс, на кого се повикуваше.

“Вие ја земате сината пилула, приказната завршува. Се будите во вашиот кревет и верувате во сè што сакате да верувате. Вие ја земате црвената пилула, останувате во земјата на чудата и ви покажувам колку длабоко оди на дупката за зајаци”, е реченица од веќе култниот научно фантастичен филм од 1999 г.


Следбениците на Маск веднаш се фрлија во дешифрирање на неговиот твит, а некои, како Иванка Трамп, веруваат дека Маск ги поддржувал републиканците со ова. Ќерката на Доналд Трамп му одговори на Маск како одговор на неговиот твит, но ко-креаторот на Матрикс, Лили Вачовски имаше порака за двајцата.

Мaск и Трамп не одговорија на Лили, родена Ендру Пол Вачовски, но корисниците на Твитер сè уште се забавуваат со своите објавувања.