Ова видео е прегледано 25 милиони пати: Пилешко зомби скокна и избега од чинијата: Експертите објаснуваат кога и зошто се случува ова! (ВИДЕО)

10 јуни, 2020
гхфхдф

Видеото објавено на Фејсбук во кое парче пилешко бега од чинија го гледаа повеќе од 25 милиони луѓе. Имено, пилешките гради и крилјата започнуваат да се препелкаат во еден момент, а потоа буквално бегаат од плочата и паѓаат на подот.

Застрашувачкото видео ги вознемири многумина, па сите се прашуваат за што станува збор, и иако објаснувањето може да биде едноставно, навистина нема да им помогне на многумина против непријатното чувство.

Имено, мускулите и нервите можат да се активираат во одредени услови и кратко време по смртта, а еден од стимулите што можат да го „оживеат“ пилешкото е солта.