Закопал расипано јајце во земја како што го советувале: Кога ќе дознаете зошто, ќе сакате и вие

30 април, 2020
Naslovna

Дали некогаш сте размислувале да закопате расипано јајце во земјата? Овој човек штотуку го стори истото и воодушеви милиони.

Добрата подлога за садење е клучна кога плодот иби успеал и баш затоа расипано јајце е одлично ѓубриво.

Задолжително е потребно:

  • Земја
  • Саксија
  • Расипано јајце

Постапка:

Ставете ја земјата во саксија и ставете го скршеното јајце над, а потоа покријте го со остатокот од земјата.

Засади го растението според упатствата. Кога јајцето ќе почне да гние, ќе почне да функционира како ѓубриво за вашето растение и ќе даде здрав и убав изглед.На овој начин можете да ги користите сите оние јајца што планиравте да ги фрлите.