Жаклина е првото дете на Тома Здравковиќ: Живее во Холандија и еве како изгледа

5 мај, 2020
Naslovna

Пејачката легенда Тома Здравковиќ има ќерка Жаклина која ја добил од својата сопруга Олгица, од која подоцна се развел.

Жаклина живее во Холандија и има 2 сина, а понекогаш доаѓа во Србија кога учествува во настани поврзани со нејзиниот татко. Иако не ги гледа својот полубрат и вдовицата на Тома, таа сепак е во добри односи со нив.

“Јас живеев еден период од мојот живот, кратко, со него и кога тој почина, јас бев многу, многу тажна. Живееш со фактот дека тој е дел од тебе, дека тој постои во мене, во мојот брат, во песните, во другите луѓе што ви дава убави чувства “, порача еднаш Жаклина Здравковиќ.

Таа изјавила дека секогаш се сеќава на музиката на Тома и дека најголем впечаток врз неа оставила песната „Киша је падала“