Знаевме! Истражувањето покажа дека жените се подобри возачи од мажите!

2 мај, 2020
возачи 2

Драги мажи, сега седнете убаво и смирете се. Знаеме колку сакате да зборувате за тоа, да не озборувате и кажувате шеги за тоа колку жените се неверојатно лоши возачи. Па, драги момчиња, имаме лоши вести (за вас): неодамнешно истражување го докажа она за што долго време се сомневавме: жените се подобри возачи!

Happy The Voice GIF - Find & Share on GIPHY

Жените се одговорни за само една петтина од несреќите

Жените се одговорни за само една петтина од несреќите Анкетата на една осигурителна компанија открила дека од 539.000 лица кои извршиле сообраќаен прекршок во Англија и Велс во 2018 година, дури 79 проценти биле мажи. Така, само една петтина од сите несреќи, брзо возење или слични нарушувања во сообраќајот биле предизвикани од жени. Четвртина од сите споменати прекршувања во сообраќајот биле предизвикани од пребрзо возеже од мажи. Покрај тоа, мажите пет пати почесто седнуваат пијани зад воланот.

Проблематична тема

Жените веќе долго време мораа да слушаат шеги за лошо возење или не знаејќи како да паркираат возило. Понекогаш дискриминацијата оди дотаму што тврди дека жените воопшто не треба да возат. На пример: само во 2017та година запре забраната за возење автомобили за жени во Саудиска Арабија! Сепак, тековните податоци покажуваат различна слика. Наместо да ги исмевате нашите возачки способности или дури и да им забранувате на жените да возат, треба да огледате на жените, драги момци