Зошто Меган и Хари го крстиле синот Арчи Харисон?

12 мај, 2020
хари

Минатиот мај се роди осмото правнуче на кралицата Елизабета. Името на бебето било објавено два дена по неговото раѓање, а многумина очекувале дека ќе му биде дадено традиционално име.

Но, Меган и Хари ги изненадиле сите. Никој не очекувал дека нивното прво дете ќе се вика Арчи Харисон.

По раѓањето на Арчи следеле многубројни теории и претпоставки зошто му е дадено името Арчи. Некои оделе до таму што тврделе дека Меган имала мачор по име Арчи кој многу го сакала, други тврделе дека Арчи е омилениот лик од стрип на Меган.

Сепак, главните две верзии се следниве:

Верзија 1: историска референца

Грофот Арчибалд Кемпбел е историски лик кој бил одлучен и одважен протестантски водач.

Верзија 2: игра со букви

Целосното име на мајката на бебето е Рејчел Меган Маркл. На англиски јазик Арчи е анаграм на Рејчел.

Додека за второто име Харисон, се претпоставува дека значи- синот на Хари.