Зошто на жените им се препорачува прошетка по месечина?

5 мај, 2020
mesecina

За да го обезбедиме организмот со потребната количина на витамин Д се препорачуваат прошетки на сонце.

Но ајурведата на жените им препорачува и прошетки по месечина. Месечината релаксира, смирува, ги лади и ги ублажува воспалителните состојби.

Изложувањето на месечева светлина, особено во ведрите ноќи со полна месечина е прилика да се поврземе и ускладиме со смирувачката енергија на месечината и нејзините циклуси кои пак поволно делуваат на женскиот менструален циклус.