Зошто секогаш треба да се качите во авион со тениска топка?

8 мај, 2020
Naslovna

Кога планирате да летате, не заборавајте да ставате тениска топка во рачниот багаж. Топката нема да послужи да си подавате со други патници или да се удира ѕидот на кабината (што е забрането). Напротив, тој е одличен сојузник за подобрување на циркулацијата.

Сите сме свесни дека седењето на едно место и подолг временски период може да има негативни здравствени последици, затоа не е изненадување што долгите летови во странство не се на прво место на списокот на најздрави активности што можете да ги преземете за свое добро.

Затоа експертите ве советуваат да станете за време на летот, да ги истегнете нозете и да имате превентивно дејство врз болки во мускулите и авионско заостанување.

Преземањето на тениска топка на авионскиот лет ќе ја зголеми циркулацијата. Превртете го над рамената, долниот дел на грбот, нозете и долниот дел од нозете за да го зголемите протокот на крв, советува хирургот Али Оз од Клиниката за ортопедија во Лондон.