10 Холивудски ѕвезди кои изгледаат феноменално и со кратка и со долга коса!

20 април, 2020
Misel Vilijams

Кратката коса бара овално лице, а долгата коса им прилега на дамите со четвртасто лице. Дали некогаш сте се запрашале дали одредена фризура ќе ви стои? За да се осигурате дека некоја фризура ќе прилега на вашето лице потребен ви е линијар и обично пенкало. Ако оддалеченоста меѓу увото и брадата е поголема од 5,7 сантиметри, тогаш подобро ќе ви прилега долга коса. Ако оддалеченоста меѓу овие две точки на лицето е 5,7 сантиметри или помала, тогаш подобро ќе ви стои кратка коса.

Секако, постојат и среќнички кои им пркосат на сите фризерски правила, па одлично изгледаат со секаква должина на косата. Еве кои се такви дами од Холивуд