10 мажи објаснуваат зошто повеќе не ја сметаат својата партнерка за привлечна

24 мај, 2020
Насловна

Кој од нас не би сакал да биде привлечен за нашиот партнер? Сепак, што мажите навистина сметаат дека изгледа привлечно за своите партнерки и што не? На „Шепот“, многу мажи зборуваа за тоа што доведе до тоа дека нивната партнерка одеднаш веќе не е сексуално привлечена за нив. Кој би помислил дека мажите размислуваат така – некои изјави навистина нè изненадија…

10 мажи откриваат зошто нивната партнерка повеќе не им е привлечна

  • Таа е премногу зависна.

„Повеќе не се чувствувам привлечен кон својата партнерка затоа што таа едноставно не знае како да се грижи за себе“.

  • Премногу малку секс

„Јас и мојата партнерка многу ретко имаме секс. Полека престанува да ми биде секси … “

  • Не сме судени еден за друг

 „Се чувствувам страшно затоа што навистина ја сакам својата партнерка, но веќе не ме привлекува сексуално, не ме привлекуваат нејзините интереси или што било друго. Едноставно не бевме создадени еден за друг и тоа ме јаде многу “.

  • Кавга

„Мојата сакана би сакала да има секс со мене, но јас едноставно не можам. Од нашата последна кавга веќе не ме привлекуваа“.

  • Стрес или…?

 „Не сум сигурна дали сакам да имам секс со партнерката или не, затоа што сум под стрес, односно сум депресивен. Или, веќе не ја сметам за привлечна“.

  • Таа е запуштена

„Мојата партнерка е целосно запуштена. Затоа веќе не ме привлекува “.

  • Нема амбиција

 „Мојата партнерка, со кој сум со седум години, планира да ги напушти студиите и едноставно да остане дома. Таа така одлучи дека кога сфати дека заработувам доволно пари за двајцата. Ме вознемирува страшно и веќе немам волја да спијам со неа “.

Im Home GIF - Find & Share on GIPHY
  • Таа е премногу слаба

„Таа губи тежина и одеднаш не ја наоѓам толку привлечна … Немам претстава што да правам ?!“

  • Стоматолошки помагала

„Мојата девојка повеќе не е толку привлечна за мене затоа што многу ја зголеми тежината и повеќе не сака да спортува со мене. Сега би сакал и протези… Многу секси! ”

  1.  Премногу … детинесто

“Може ли да ме обвинат ако веќе не ја сметам својата партнерка за секси, бидејќи таа размислува како петто одделенка во основно уќилиште?”

Baby Sigh GIF by pronoun - Find & Share on GIPHY