15 предлози за уредување велигденска маса да изгледа како од магазин

10 април, 2020
Veligden

Ако не знаете како да ја декорирате вашата празнична маса за Велигден, проверете ги фотографиите подолу кои сигурно ќе ве инспирираат.

Додека некои претпочитаат минималистичка трпеза, други земаат здив и уживаат во шарената декорација.

Велигден се слави во пролет, сезона на најубави и живописни бои. Затоа многумина, инспирирани од пролетта, ќе сакаат да ја украсат својата велигденска празнична маса со шарени бои.

Централно на вашата маса може да биде цветниот аранжман или велигденските јајца во гнездо или кошница.

Може да играте наоколу со чоколадни „слатки“ велигденски јајца или бонбони во форма на јајца кои ќе ги ставите во голема тегла и по можност ќе ги украсите со обоени панделки.

Ако не сте љубител на централните аранжмани, користете разновидност на мали украси, или во неколку помали вазни или тегли можете да поставите максимум од една до три цвеќиња, а потоа наредете ги на масата по желба.

За ефикасно украсена маса, покрај украси, можете да користите сè во вашиот дом и кујна, од калап за торта во кој можете да ставите гнездо или обични кутии со јајца во кои можете да ставите шарени и оригинални велигденски јајца.

Проверете ги фотографиите во галеријата за дополнително да ве инспирираат да ја декорирате вашата велигденска трпеза.