Мантра за успех и среќа: овие две магични реченици ќе ви го променат животот!

13 мај, 2020
мантра

Во наредните неколку месеци посветете се на себеси и водете се по овие реченици. Животот ќе ви се промени на подобро.

Прва мантра: Јас сум херој на својот живот

Секој ден носи непредвидливи околности. Може да ви се случат разочарувања, лоши вести и слично. На вас е да ослучите како ќе одговорите на тоа. Доколку на секој проблем одговорите со реченицата :”Јас сум херој на својот живот”, вие испраќате порака до потсвеста дека сте ментално силни.

Одлуката да бидете херој на својот живот значи да си го поставите вистинското прашање кога настапуваат проблемите. Запрашајте се што можете да направите по тоа прашање, наместо да се сожалувате или да ја барате вината во друг.

Оваа мантра треба да ве потсети дека изборот зависи исклучиво од вас. Сами ја бираме среќата, успехот или пропаста. Може да постигнете се што сакате, но потребна ви е позитивна мисла.

Мантра два: Јас можам се што ќе посакам

Пробувајте нови работи. Често се плашиме да излеземе од комфорната зона заради неоснован страв.

Доколку не пробате, не можете да знаете што и колку можете. Нема да успеете ако не се обидувате.

Потсвеста може многу да направи. Доколку ја храните со позитивни мисли, тоа позитивно ќе се одрази на вашиот живот. Ние сме родени без ограничувања и со можности да оствариме се што сме зацртале.