5 јога вежби за побрз МЕТАБОЛИЗАМ: Ослободете се од вишокот килограми (ВИДЕО)

5 јуни, 2020
5 јога вежби за побрз МЕТАБОЛИЗАМ: Ослободете се од вишокот килограми (ВИДЕО)

Ви претставуваме 5 јога асани за забрзување на метаболизмот, подобро варење и како до стимул во процесот на слабеење!

Вежбање јога на дневна база има позитивен ефект врз менталното и физичкото здравје, а одредени јога асани можат да помогнат во забрзување.

Јогата му помага на вашето тело да биде флексибилно и здраво, ја подобрува структурата на кожата, ги стимулира мускулите и обезбедува духовен мир.

Избраните асани од јога (пози) можат да ви помогнат да изгубите вишок тежина и да го подобрите метаболизмот.

Вишокот тежина е знак дека постои нерамнотежа во вашето тело, а јогата помага да се врати рамнотежата во вашето тело – што има позитивен ефект и врз здравјето и физичкиот изглед.

Ви претставуваме 5 јога асани за забрзување на метаболизмот, подобро варење и како стимул во процесот на слабеење.

1. Устрасана

2. Супта Вирасана

3. Сарвангасана

4. Халасана

5. Салабхасана

Погледнете го видеото!

После Првата светска војна, престојот во базени и плажи веќе изгледаше скоро идентично како денес, освен тоа што никој не беше оптоварен со става,раст, тежина или изгледот на коските.