5 работи во домот кои се понечисти од даската за ВЦ- ова бара редовно чистење и дезинфекција!

5 август, 2020
чистење

Ова се убедливо најнечистите работи во домот:

Сунѓер за миење садови– бидејќи задржува преку 300 видови бактерии на себе, препорака е сунѓерот да го менувате секоја недела.

Мијалник и одводни цевки– еднаш месечно детално чистете ја цевката со оцет, врела вода и сода бикарбона.

Даска за сечење месо– доколку имате машина за миење садови, ставете ја даската на стерилизација.

Мобилен телефон– не заборавајте секојдневно и повеќепати да го пребришувате мобилниот телефон со памучна крпа натопена во алкохол.

Далечински управувач– барем еднаш дневно пребришувајте го далечинскиот управувач со алкохол.