14 јули, 2020

Наместо да бидете роб на минливи трендови и брза мода, поработете на стилот и квалитетот на парчињата во кои вложувате пари. Како што пишува Who What Wear, овие пет стилски трикови ќе ви помогнат во секој момент да изгледате stylish и да ве бараат за модни совети.

Изберете накит и модни додатоци кои ќе бидат вашата сигурна зона

Иако експериментирањето понекогаш е пожелно, секогаш е добро да имате „резервни“ парчиња што ќе послужат како спас кога не знаете со што да ја заокружите комбинацијата и да се чувствувате одлично во сето она што го носите.

View this post on Instagram

?

A post shared by Monikh Dale (@monikh) on

Носете облека во која се чувствувате одлично

Исто како што истакнавме во почетокот – дадете му предност на квалитетот, а не на квантитетот. Одбирајте само облека која одлично ви прилега и го истакнува најдоброто од вас. Колку и да ви се допаѓа некој тренд, доколку не ви одговара, помирете се со тоа, веројатно нема да трае подолго од неколку месеци.

Облекувајте се слоевито

Аутфит во неколку слоеви е обично најдобриот избор, а вие имате безброј опции за комбинирање. Сепак, не претерувајте со премногу различни бои и материјали, ограничете се на максимум три.

Дајте ѝ предност на едноставноста

Со софистицирана, класична облека, не можете да погрешите. Значи, кога немате премногу инспирација, комбинирајте едноставни парчиња без луди кроеви и принтови и ќе добиете одличен аутфит.

Не ја занемарувајте моќта на монохроматскиот аутфит

Ако сте луди за одредена боја и ако добро ви одговара, зошто да не се облекувате во неа од глава до пети? Монохроматските аутфити изгледаат многу моќно и смело, а факт е дека со нив е многу тешко да погрешите.

View this post on Instagram

E così sono arrivati inesorabili, oramai superati di un bel pò i trent’anni e mi vedo qui…in piedi. In piedi che vi guardo, che mi guardo, immobile come una roccia… eh sí perchè una roccia lo sono dovuta diventare dopo tutti questi anni. E posso dire che nonostante tutto non cambierei una virgola di ciò che è stato, delle cose che ho avuto, che ho perso, delle amicizie trovate e ritrovate, degli amori incredibili da batti cuore e dei pianti nelle lunghe notti a restare sveglia. Non cambierei ciò che sono e mi guardo fiera a testa alta della donna che sono diventata con i miei se e i mie ma, con il mio carattere dirompente, difficile e a volte complicato, un enigma anche per me. Ma ieri una piccola festa mi ha fatto capire quanto sono fortunata, fortunata di provare una grande felicità, fortunata di ricevere abbracci sentiti, in cui sentirmi sicura, di avere amici che mi vogliono bene, con i loro se e i loro ma, di vantare persone che mi sono sempre state acconto e di altre che nonostante il poco tempo mi sono entrate già nel cuore. Oggi mi sento felice qui seduta su questa terrazza a guardare un’ infinita grigia Milano che oramai è casa. Un grazie, che non è mai scontato e non sempre dovuto. Happy Birthday to me. ?? #emotivamentescossa _______ And so they arrived inexorable, and I see myself here … standing. Standing I look at you, I look at myself, motionless as a rock … oh yes because I had to become a rock after all these years. And I can say that in spite of everything I would not change a comma of what has been, of the things I've had, that I've lost, of the found, of the friendships, and of unbelievable loves . I would not change what I am and I look proud with my head high of the woman I have become with my ifs and mine but, with my difficult & complicated character, an enigma for me too. A little party made me realize how lucky I am, lucky to feel a great happiness, lucky to receive hugs, felt, in which to feel safe, to have friends who love me, with their ifs and theirs, to boast people that I have always been down and others that despite the short time I have already entered the heart. Thanks, which is never obvious and not always due.

A post shared by Eleonora Carisi (@eleonoracarisi) on

Остави коментар

Почетна // Life Story // 5 совети кои ќе ви помогнат секогаш да изгледате „stylish“
Горе