7 тајни што не се кажуваат никому

28 април, 2020
tajni

Кога сте среќни, сакате да му кажете на целиот свет за вашата радост. Но, не треба со секој да ги споделувате деталите за својот живот – не сите луѓе се добри, не секој може да ги разбере и прифати, а нивните злобни мисли и зборови можат да ве повредат.

7 работи кои не треба да ги споделувате со другите:

1. Не ги кажувајте вашите планови пред другите. Прво реализирајте ги, а потоа кажете им на другите.

2. За добрите дела што сте ги направиле. Никогаш не дозволувајте левата рака да знае што сте дале со десната.

3. Аскетизам – физичката апстиненција треба да биде хармонично комбинирана со емоционална апстиненција.

4. Ваши приватни мисли – Тие секогаш мора да останат приватни. Не давајте на никого да погледне во нив.

5. Духовно знаење – Вашите внатрешни промени ќе влијаат на вашиот надворешен живот.

6. Семејни проблеми – тие никогаш не треба да ја напуштаат куќата.

7. Никогаш не зборувајте за нечии лоши дела – не ја валкајте вашата душа.