7 женски сексуални тајни кои би сакале да ги знае нивниот партнер – и да ги користи!

14 октомври, 2020
секс 2

Од давање признание во спалната соба, прилагодување на одредени позиции на нејзиното задоволство, до забавување на движењето – откријте што им е угодно на жените и ги подобрува нивните сексуални страсти и ја прави врската уште подобра.

 1. Кажи го тоа
  Околу 42 проценти од жените тврдат дека страста е најдобриот начин за отклучување на нивните најлуди желби во кревет, откриено е истражување на повеќе од 700 жени. Најсилниот сигнал дека се пожелни и дека нивниот партнер е луд по нив се неговите зборови, кои навистина делуваат како афродизијак.

„Колку е добро ова“, „Те сакам многу“ и „Колку си секси“ се реченици што ќе ја направат ситуацијата уште понапната.

 1. Воведот ја диктира целата приказна
  Предиграта за мажи и жени може да има две значења. Додека припадниците на посилниот пол ќе го доживеат како нешто што му претходи на сексот, за многу жени тоа е и најдобриот дел од целото искуство. Дури две од пет жени ќе доживеат оргазам за време на предиграта, а прекратката увертира во сексот е меѓу главните поплаки на жените на сметка на љубовните вештини на нивниот партнер.
 1. Вклучете ги рацете и устата
  Само една од пет жени може да доживее оргазам единствено преку пенетрација, а повеќето жени би сакале нивниот партнер да забави и повеќе да ги користи рацете и устата, открива австралиско истражување спроведено на повеќе од 19.000 парови. Таа открива дека повеќе од 90 проценти од жените можат да доживеат оргазам со рачна или орална стимулација, но над 50 проценти од нив нема да го побараат тоа од својот партнер бидејќи се плашат дека тоа ќе трае премногу долго и ќе создаде притисок.
Ilustracije seksa
 1. Слушај
  Ако вашиот партнер ве упати за време на сексот да сакате да бидете ‘нежни’ или ‘понежни’ тоа не значи дека треба да престанете со тоа што го правите. Ерогените зони како клиторисот содржат голем број нерви, а силниот притисок предизвикува иритација наместо задоволство. Затоа, теренот треба да се „подготви“ со загревање, односно со движења кои не се директни, како што се нежни бакнежи околу областа, а секако ќе помогне и врелиот здив и промената на движењето.
 1. Некои пози се подобри
  Сексуалниот терапевт д-р Логан Левкоф истакнува дека стимулацијата на клиторисот е клучна при изборот на поза. Така, со мисионерка можете да поставите перници под нејзиниот задник и да го чувате коренот на пенисот што е можно поблиску до нејзините надворешни усни и да претпочитате да користите кружни движења наместо оние „внатре-надвор“. Ако е горе, партнерот може да ја обликува буквата V со прстите и да ја постави околу пенисот за да го стимулира клиторисот, и со кучешки стил, не заборавајте да ги вклучите прстите.
Ilustracija seksa
 1. Оптимални услови
  Со секс на температура од 15 до 20 Целзиусови, околу 40 проценти од жените ќе можат да доживеат оргазам. Но, ако температурата во просторијата се искачи на 22 Целзиусови, оргазмот ќе може да го доживеат дури 80 проценти од нив, покажа холандска студија. Еден од најважните детали е вниманието на нејзините стапала, бидејќи ако се ладни, телото е во состојба да се одбрани од студот – затоа на жената и е тешко да се опушти.
 2. Подолго е подобро
  Помалку од половина од жените ќе доживеат оргазам ако сексот трае помалку од 10 минути, покажа студија објавена во „џурнал за медицина“. Ова значи дека повеќето мажи, но и ретко жена, ќе доживеат оргазам кога имаат брза секс. Ова не значи дека мажот треба да се заблагодари по брзата акција, но да објави дека подоцна ќе дојде ‘нејзиниот ред’. Исто така, запомнете дека жените би имале секс набрзина наместо како исклучок отколку како по правило.