9 трикови кои ќе ви помогнат да се разбудите одморени и поубави

31 мај, 2020
shutterstock_547906330-min

Сите сакаме преку ноќта да се одмориме и да станеме орни и убави за обврските кои не очекуваат во денот.

Ви даваме неколку совети до кои треба да се придржувате за да ја постигнете горенаведената цел. Еве што треба да направите пред да си легнете:

  • направете плетенки додека ви е мокра косата
  • спијте со маска за очи, така ќе го спречите „гужвањето“ на кожата
  • намачкајте се со хидратантна крема на лицето и телото
  • сочувајте ги резултатите од фенирањето, врзете ја косата во високо коњско репче
  • намачкајте се со некое есенцијално масло на лицето, наутро ќе изгледате како да сте пристигнале од козметички салон
  • ставете витлери за коса
  • намачкајте се со препарат за самотемнење и почекајте да се исуши пред да си легнете
  • спијте на сатенски јастучници, така вашата коса нема да се прекршува и оштетува